Of het nu gaat om het vernieuwen van onze garderobe of het maken van kleine veranderingen in ons interieur, het is een prettig gevoel om alles een beetje te vernieuwen als we een nieuw seizoen ingaan. Gordijnen en jaloezieën kunnen een enorme impact hebben op de vormgeving van het totaalbeeld van een decor en bieden grote functionele voordelen voor verschillende seizoenen, dus hoe vaak moeten we ze vervangen?

Er is geen juist antwoord, want dat is te wijten aan persoonlijke voorkeur, maar we stellen voor dat twee keer per jaar een goede frequentie is. In dit artikel zullen we de functionele en esthetische voordelen hiervan uitleggen.

 

Ken uw voering

Verduistering, warmte en interlining zijn de belangrijkste soorten raamfolie. Ontworpen om het comfort te verhogen en zelfs te besparen, is het belangrijk om voor elk seizoen het juiste type voering te gebruiken, omdat ze verschillende functionele voordelen bieden.

We raden aan om in de lente/zomer voor een verduistering te kiezen en in de herfst/winter te wisselen naar thermisch of interlining. Verduistering kan de felle ochtendzon blokkeren en vaak ook geluidsisolerende eigenschappen bieden.

Tijdens de winter kunnen warmte- en interlining helpen om de warmte binnen te houden en de elektrische en gaskosten te verminderen. Zowel gordijnen als jaloezieën zijn in staat om tussen de 11 en 21% te besparen in termen van hoe effectief een materiaal is in het isoleren van warmteoverdracht.

Breezy Voiles en Netten

U kunt ook kiezen voor een ongevoerde optie voor het voorjaar/zomer. Als u er de voorkeur aan geeft om uw gordijnen en jaloezieën overdag gesloten te houden, kunnen standaard raambehandelingen de ruimte te donker maken, waardoor er meer geld kan worden besteed aan het aanhouden van de verlichting.

Zowel voile/netgordijnen als voile-jaloezieën zijn een goede optie, omdat ze de privacy kunnen behouden en toch licht doorlaten. Ze zien er vooral goed uit tijdens het warmere weer, omdat de lichtere stof kan helpen een interieur lichter te maken en zo een verfrissende look te creëren.

Trendy Touch

Introduceer de interieurtrends van het seizoen aan uw huis en experimenteer met verschillende looks. De meest trendy kleuren van deze lentezomer zijn bosgroen, Pantone’s Colour of the Year Ultraviolet en pauwenblauw. Texturen zijn onder andere donker hout, fluweel en metalen.

Het is niet realistisch om de muren regelmatig te laten schilderen of nieuwe meubels te kopen. Het updaten van uw huis met Ready Made gordijnen en Ready Made jaloezieën samen met andere accessoires zoals vazen en schilderijen zijn de snelste, gemakkelijkste en meest compromisloze manieren om veranderingen aan te brengen in uw huisinterieur.